Perskit

Korte Biografie

Walter Longscott, muzikant sinds meer dan 30 jaar, heeft zijn tweede album uitgebracht getiteld “The Story Of A Lonesome Man”.  Het album werd gemaakt met 24 muzikanten van over de hele wereld.  Een mix van Rock, Folk en Blues, met een melodieuze gitaar er boven op, beïnvloed door Laid Back gitaristen zoals Mark Knopfler en J.J. Cale.

Biografie

Walter Longscott is een Belgische muzikant en speelt al meer dan 30 jaar muziek.  Tot 2 jaar geleden COVID alle concerten deed annuleren, en hij besloot om eigen liedjes te schrijven en op te nemen.  Dat avontuur resulteerde al in een eerste album “Writing On The Wall”, en gaat nu verder met zijn tweede album “The Story Of A Lonesome Man”.  Opnieuw werd er samengewerkt met muzikanten van over de hele wereld om de liedjes, geschreven op acoustische gitaar, om te zetten naar warme en rijke arrangementen.

Zijn werk kan niet zomaar in een vakje geplaatst worden.  Er zijn invloeden van rock, folk en blues, maar er is bovenal de melodieuze gitaar die opvalt, beïnvloed door Laid Back gitaristen zoals Mark Knopfler en J.J. Cale.

Elk lied brengt zijn verhaal.  Het gaat over Trump (“The Story Of A Lonesome Man”), of wanneer jongeren zich tijdens het weekend te pletter rijden tegen een boom (“Let’s Ride”).  Een melancholische terugblik tot zijn jeugd (“The Days Of Our Lives”) en een tribute aan J.J. Cale (“Laid Back”).

Walter Longscott’s muziek overdonderd niet, maar laat je niet misleiden door de bedrieglijke eenvoud.  Niet minder dan 24 muzikanten hebben meegewerkt aan dit album.  Iets om van te genieten bij een goed glas wijn of een  trappist…

Foto’s

Album

The Story Of A Lonesome Man (2022) : 12 liedjes, 45 minuten

Laid Back
Shine On
Thoughts And Prayers

Volledige album : The Story Of A Lonesome Man

Social media

Reviews eerste album (in Engels en Frans)

Contact